ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ζ’ Κ.Ο.Θ.

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε η Κ.Σ.Ε. στις 16 /1 , με θέμα «Νέα αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας λόγω πανδημίας». Το Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. κάνοντας ανασκόπηση τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα (επαφές με βουλευτές, υπουργούς , λοιμωξιολόγους ) αποφάσισε να στείλει κάλεσμα συνάντησης με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων εκτός από το κόμμα «ΜΕΡΑ 25», του οποίου οι αντικυνηγετικές απόψεις είναι γνωστές.

    Στο κάλεσμα της Κ.Σ.Ε ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας και το Κ.Κ.Ε. με εκπροσώπους τον κ. Παφύλη και τον κ. Καραθανασόπουλο. Με μεγάλη μου λύπη αναφέρω ότι το κυβερνών κόμμα δεν απάντησε στο κάλεσμά μας μέχρι και σήμερα.

     Παρόλα αυτά , οι φόβοι και οι αμφιβολίες που γεννήθηκαν με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, καταρρίφτηκαν με την τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί του η Κ.Σ.Ε. στις 19/1.

    Ο κ. Αμυράς ήταν ενήμερος και έδειξε κατανόηση για το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στον κυνηγετικό κόσμο. Η τηλεδιάσκεψη κινήθηκε σε ένα κλίμα αμφότερης κατανόησης και δέσμευσης από την πλευρά του Υφυπουργού , για μια σειρά συζητήσεων για τη λύση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια. 

     Αυτό άλλωστε έγινε φανερό και από τη θετική εισήγηση τόσο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, γνωστού φιλοκυνηγού όλα αυτά τα χρόνια και του Υφυπουργού κ. Γ. Αμυρά, για την άρση απαγόρευσης του κυνηγίου.

      Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα και παρουσία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο στις 20/1, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «σκηνικό παραλόγου» αυτό που βιώνουν οι κυνηγοί ενόψει πανδημίας . Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του κ. Φάμελλου, ο κ. Τσίπρας και η Κ.Σ.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να επεκταθούν σε μια σειρά ζητημάτων , εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της θηροφυλακής .

       Τόσο ο πρόεδρος κ. Τσίπρας όσο και ο Τομεάρχης Περ/ντος κ. Φάμελλος εξήραν το έργο της θηροφυλακής στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση όλων των πανδημιών μέχρι και σήμερα (αφρικανική Πανώλη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, τη λύσσα). Καθώς και το επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων , των οποίων οι μελέτες και τα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του κυνηγίου.

     Στο ίδιο θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη στις 21/1με τους εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε.. Οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. έδειξαν να κατανοούν απόλυτα τη δυσαρέσκεια των κυνηγών και των ψαράδων. Ο κ. Παφύλης , γνωστός κυνηγός, προβληματίστηκε ιδιαιτέρα για τρόπο επιβίωσης της θηροφυλακής και εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για τη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου κυνηγίου .          

       Χαρακτηριστικά είπε ότι « το κυνήγι είναι μια λαϊκή δραστηριότητα και όχι των λίγων και των πλουσίων , όπως γίνεται στην Ευρώπη».

      Για ακόμη μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις , γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας

     Γιατί για ΜΕΝΑ αλλά και για όλους σας το κυνήγι είναι έρωτας, είναι αγάπη, είναι τρόπος ζωής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Χαρδαλία και την παρέα του να μας στερεί άδικα αυτή τη δραστηριότητα…..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ.

ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Comment is closed.