ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ζ’ Κ.Ο.Θ.

Παρά τις συνεχείς επαφές και υπεύθυνες ενημερώσεις που όλο αυτό το διάστημα παρείχε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και οι Κυνηγετικές Οργανώσεις σε ένα πλήθος Υπουργών και Κυβερνητικών παραγόντων, καθώς και εγώ ο ίδιος προσωπικά , εκπροσωπώντας τη Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας σε Βουλευτές και Υπουργούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι αυτής μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες Β κατηγορίας, αποκλείοντας τους κυνηγούς από τα μέτρα της καραντίνας , σε αντίθεση με άλλους πολίτες που μετέχουν σε δραστηριότητες βουνού και υπαίθρου (ποδηλασία, ιστιοπλοΐα, ιππασία, κανό, καγιάκ, ορειβασία, αναρρίχηση, κωπηλασία, θαλάσσιο σκι, γκολφ, μηχανοκίνητος αθλητισμός).

Όχι όμως είμαστε πολίτες Α κατηγορίας….

Είμαστε αυτοί που στο παρελθόν συμμετείχαμε στα συνεργεία συλλογής δειγμάτων για τη γρίπη των πτηνών H5N1…

Είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε στα συνεργεία συλλογής δειγμάτων αλεπούς …

Είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε στα συνεργεία περιορισμού και διαχείρισης του πληθυσμού των αγριόχοιρων στα πλαίσια της νόσου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων…                                                                                                              

 Είμαστε αυτοί που διαχρονικά υπήρξαμε αρωγοί του κράτους στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας…

Είμαστε αυτοί που οικονομικά συνεισφέρουμε στο κράτος ασκώντας την κυνηγετική μας δραστηριότητα….        

                                                                                                        Είμαστε αυτοί που φροντίσαμε να στελεχωθούμε με επιστημονικό προσωπικό για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης , με τεκμηριωμένες και εγκεκριμένες μελέτες από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα…

  Οι αποφάσεις αυτής της κυβέρνησης και οι συμπεριφορές στελεχών της φανερώνουν μια αντικυνηγετική ιδεοληψία. Την οποία όμως θα εισπράξουν στο μέλλον , καθώς οι κυνηγοί αποτελούν ένα σημαντικό αριθμητικό κομμάτι της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας της χώρας. Οι πολίτες των δημοκρατικών κρατών ακόμη και εν μέσω πανδημίας αξιώνουν ισονομία και όχι άδικες και αναιτιολόγητες εξαιρέσεις.  

Όπως οι πολίτες των παρακάτω χωρών : Αυστρία , Βέλγιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία , Γερμανία, Δανία , Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία Κύπρο , Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Πολωνία, Πουμανία , Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουήδια , Τσεχία

Όπου και επιτρέπεται το κυνήγι με τους όρους και τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση λόγω πανδημίας.

Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί…αναμένουμε στις επόμενες άρσεις περιορισμών να συμπεριλάβετε και αυτή της μετακίνησης των κυνηγών.

Το θέμα δεν έχει λήξει μπορεί τώρα η κυβέρνηση να στέκεται απέναντι στους κυνηγούς στο μέλλον όμως, και πρώτος από όλους εγώ, ο Μπαλατσός Ευάγγελος μετά από σαράντα χρόνια υποστηρικτής αυτού του κόμματος και αυτής της κυβέρνησης θα σταθούμε απέναντι σε αυτή.

Καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς στις δύσκολες στιγμές που περνάμε να γίνουμε όλοι μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που μας δημιούργησαν. Ενωμένοι για ακόμη μια φορά θα σταθούμε απέναντι στην παράφορη αδικία που βιώνουμε.

Μπαλατσός Ευάγγελος

Comment is closed.