ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την Παρασκευή 22 Μαίου στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος  ως εκπρόσωπος των άλλων Ομοσπονδιών.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ένα φιλικό και θερμό κλίμα και τα αποτελέσματά της άκρως θετικά και καθησυχαστικά για τον κυνηγετικό κόσμο, καθώς ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την έγκυρη υπογραφή της Ρ.Δ.Θ., έτσι  ώστε να υπάρχει το εύλογο χρονικό διάστημα οργάνωσης και ενημέρωσης των Κυνηγετικών Συλλόγων , επίσης δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις ενέργειες για να επιτρέπεται η θήρα του Τρυγονιού, και σε συνδυασμό με τις άρτια τεκμηριωμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι αντίθετος στην πρόταση τα Επιστημονικής Επιτροπής (NAGED) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ν’ απαγορευθεί εντελώς το κυνήγι του Τρυγονιού (επιβολή moratorium).

Μετά τη συνάντηση ακολούθησε γεύμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας με κυνηγετικά εδέσματα.

 

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Κ.Σ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου, αποτυπώθηκαν και συζητήθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Αν. Υπουργό Περ/ντος,  τα οποία σε συνδυασμό με το πλήθος των μελετών και των εργασιών για την κάρπωση , την πληθυσμιακή κατάσταση των θηραματικών πληθυσμών που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο από το επιστημονικό προσωπικό της Κ.Σ.Ε.  και των Κ.Ο., διαπιστευμένα για την μεθοδολογία και την εγκυρότητά τους από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (Α.Π.Θ., Τ.Ε.Ι. Καρπενησίου, Τ.Ε.Ι. Καρδίτασς) θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υπογραφή και την έκδοση της νέας Ρ.Δ.Θ.

 

Ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό για τις θέσεις του και τη στάση του απέναντι στον κυνηγετικό κόσμο, και εκφράζει την ικανοποίησή του για το δίαυλο επικοινωνίας που έχει ανοίξει μεταξύ των Κυνηγετικών Οργανώσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες εκπροσωπούμενοι επάξια από τον τμηματάρχη Δ/νσης Θήρας του ΥΠΕΝ κ. Μπόκαρη Νίκο.

Comment is closed.