ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός βιοτόπων με πεδινή πέρδικα από τη Ζ΄΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας  και τον Κ.Σ. Λάρισας με την απελευθέρωση ακόμη 300 ατόμων Πεδινής Πέρδικας.

Σκοπός της απελευθέρωσης είναι η επανεγκατάσταση του ενδημικού είδους σε βιώσιμους πληθυσμούς , οι οποίοι θα αναπαράγονται αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους.

Κατά την απελευθέρωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ., ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κ.Σ. Λάρισας , ο Δασάρχης Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών και οι Ομοσπονδιακοί Φύλακες Θήρας του Ν. Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λάρισας κ. Μανώλης σε δήλωσή τους  τόνισαν ότι το πρόγραμμα απελευθέρωσης αυτής θα συνεχιστεί εμπλουτίζοντας τους βιοτόπους κάθε χρόνο με άτομα Πεδινής Πέρδικας , έτσι ώστε το είδος να ενδημήσει και πάλι στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και ο Κ.Σ. Βόλου , ο οποίος θα επιχειρήσει να την αναπαραγωγή των ατόμων πεδινής πέρδικας στο εκτροφείο που διαθέτει και ο Κ.Σ Πύλης , ο οποίος θα φιλοξενήσει σαράντα άτομα στον πυρήνα προσαρμογής που διαθέτει με σκοπό την αναπαραγωγή. Το εγχείρημα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον κ. Μανιό, εξειδικευμένο στην πεδινή πέρδικα και προϊστάμενος στο γραφείο θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων.

Οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας στη Θεσσαλίας με σωστό προγραμματισμό και επιστημονική κατάρτιση   θα καταστεί γεγονός  απολαμβάνοντας όλοι αυτό το ωραίο θήραμα.

Τέλος , ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων θα διευρυνθεί και σε  άλλα θηράματα. Ήδη έχει εκπονηθεί και κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η απαραίτητη μελέτη, βάση της οποίας θα αγοραστούν άτομα λαγού , τα οποία θα φιλοξένηθούν στους χώρους αναπαραγωγής και προσαρμογής  των κυνηγετικών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος  και αποτυχημένες απελευθερώσεις.

Comment is closed.