ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ ΚΟΘ

Στις  29 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Η προσέλευση των  εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ήταν μεγάλη και στη συνάντηση επικράτησε κλίμα ενότητας καθώς και ανησυχίας για τα τρέχοντα κυνηγετικά θέματα.

Τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα Πεπραγμένα    της Ομοσπονδίας για το έτος 2015 ( το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών αφορά στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται), η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2015 , η έγκριση του Απολογισμού 2015- Προϋπολογισμού 2016 , η Ασφάλιση των κυνηγών για την περίοδο 2016-2017 , Η πρόσθετη Εισφορά, η Ανανέωση εντολής πρόσληψης θηροφυλάκων και υπαλλήλων καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι τα θέματα τα οποία ήρθαν προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση ψηφιστήκαν ομόφωνα .

Στο σημείο  που αφορούσε τις εξελίξεις στο κυνήγι έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό τόσο για τον αγώνα των κυνηγετικών οργανώσεων που προηγήθηκε της έκδοσης της περσινής Ρυθμιστικής , όσο και για τον Εθνικό Διάλογο που οργανώθηκε φέτος από το αρμόδιο Υπουργείο. Καθώς ο Διάλογος αυτός έχει ήδη χαρακτηριστεί προσχηματικός και το κλίμα των συναντήσεων ( το οποίο γίνεται αντιληπτό από την απουσία σοβαρών φορέων που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την προχειρότητα της οργάνωσης) τάσσεται ανοιχτά και χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία ενάντια στη δομή της κυνηγετικής δραστηριότητας, ήρθε στην Γενική Συνέλευση ψήφισμα το οποίο συνυπογράφηκε ομόφωνα από όλο το Σώμα και στηρίζει απόλυτα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόσο για την αποχώρηση από τον Εθνικό Διάλογο όσο και για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα.

Μείζονος σημασίας τόνισε τέλος ο κ. Μπαλατσός είναι όλοι οι κυνηγοί να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για ότι έχει διαδραματιστεί μέχρι σήμερα καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ενότητα     που κρίνεται απαραίτητη .Και  οι 200,000 κυνηγοί πρέπει να ξέρουν τι πραγματικά αφορά  αυτός ο διάλογος και να είναι σε ετοιμότητα για την όποια κινητοποίηση οργανωθεί  για την προάσπιση της κυνηγητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Comment is closed.