ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2015

Σε κλίμα έντονης ανησυχίας αλλά και δυναμισμού και ενότητας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ζ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας . Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης συζητήθηκαν όπως κάθε χρόνο θέματα οργάνωσης της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων της Θεσσαλίας. Εκτενής  αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο κ. Μπαλατσό στα  Πεπραγμένα της Ομοσπονδίας για το έτος 2014 τα οποία αφορούν στα Προγράμματα Μελέτης Θηραμάτων που διεξάγει το επιστημονικό προσωπικό της Ζ ΚΟΘ , κάποια από αυτά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρουσιάστηκε και το έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής του Σώματος της Θεσσαλίας καθώς παρουσίασε τον εκπληκτικό  αριθμό  των 13,946 ελέγχων. Αναλυτικά παρουσιάστηκαν και τα επιστημονικά προγράμματα  για τα οποία εκτός των άλλων εργάζεται το Σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλάκης και αποτελούν κομμάτι των προτάσεων που στηρίζουν κάθε χρόνο τη Ρυθμιστική Απόφαση Θήρας.

Τέλος συζητήθηκε το μείζον θέμα που απασχολεί όλο τον κυνηγετικό κόσμο και αφορά στις Προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ( κατάργηση Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής- μη συνεργαζόμενα σωματεία με το Υπουργείο- επέκταση καταφυγίων- μείωση διάρκειας κυνηγετικής περιόδου ).Πέρα από κάθε πολιτική στάση και κομματισμούς ο κ. Μπαλατσός ενημέρωσε τα μέλη για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό , οι οποίες δυστυχώς είναι ανησυχητικές.  H  δυσαρέσκεια  όλων είναι έκδηλη καθώς κινδυνεύει να εξαφανιστεί η επιστημονική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η σχέση κυνήγι- περιβάλλον και κατ’ επέκταση το κυνήγι ως δράση.

Όλα τα μέλη της  Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν ότι πρέπει η δράση απέναντι σε αυτό να είναι συντονισμένη και στοχευμένη  αλλά  και ψύχραιμη έχοντας γνώση του πόσο σημαντικό είναι το έργο που παράγεται από τις  κυνηγετικές οργανώσεις . Τόσο σημαντικό που θα ήταν σχεδόν αδιανόητο να μην ληφθεί υπόψη στις όποιες αποφάσεις θα καθορίσουν τον τρόπο διεξαγωγής του κυνηγιού από δω και πέρα. Για όλα τα παραπάνω   όλα τα μέλη ( εκτός του ΚΣ Τρικάλων) προσυπέγραψαν ένα ψήφισμα με αποδέκτη τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης , στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλες οι θέσεις του κυνηγετικού κόσμου για την συνέχιση του ισχύοντος καθεστώτος. Το ψήφισμα θα το βρείτε στην ιστοσελίδα της Ζ ΚΟΘ www.zkoth.gr

Comment is closed.