Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Δυναμική εμφανίζεται η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου  μέσα απ’την πληθώρα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν  αλλά και απ’τον αριθμό των παραβατικών συμπεριφορών που δυστυχώς συνεχίζουν να διαπιστώνονται .

Συγκεκριμένα ο Ο.Θ. Ξαφάς Ιωάννης, έπειτα από καταγγελίες, εντόπισε και ανέστειλε παράνομη θήρα ( εκτός κυνηγετικής περιόδου)  αρχικά στην περιοχή Αμπέλια του ΔΔ Βρυναίνης  του Δήμου Αλμυρού όπου και αντιμετώπισε και άρνηση ελέγχου από τους παραβάτες και έπειτα στην περιοχή Ανηλιά του ΔΔ Βρυναίνης του Δήμου Αλμυρού.

Ένα ακόμα περιστατικό είναι αυτό που έλαβε χώρα στη θέση Κρίθος του ΔΔ Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον Ο.Θ. κ. Ξαφά διαπιστώθηκε παράνομη θήρα, εκτός κυνηγετικής περιόδου, και παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου (εκτός  θήκης). Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στον οποίο οι παραβάτες έδειξαν απείθεια διαπιστώθηκε ακόμα ότι οι ίδιοι  στερούνταν και άδεια θήρας.

Ο Ο.Θ Χαυδατούρης Στέφανος ανέστειλε παράνομη θήρα που λάμβανε χώρα εντός του μόνιμου καταφυγίου άγριας ζωής Σαρακινού , στη θέση Κωσταρά, στην περιφέρεια Μακρυνίτσας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί η συνεργασία των θηροφυλάκων του Σώματος της Θεσσαλίας με εκείνο της Στερεάς .Οι Ο.Θ. της Ζ΄ΚΟΘ Κατσόγιαννος και Αλτάνης εκτελώντας υπηρεσία αντιλήφθηκαν παράνομη θήρα στα όρια της περιοχής τους με την  τοπική κοινότητα Τροβάτου του Ν. Ευρυτανίας. Επικοινώνησαν  με τον αρμόδιο θηροφύλακα της ΚΟΣΕ και καθώς εκείνος χρειαζόταν χρόνο να μεταβεί στο σημείο ζήτησε απ’τους Θηροφύλακες της ΚΟΘ να παραμείνουν και να κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες .Οι λαθροθήρες ελέγχτηκαν, τα όπλα τους κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον θηροφύλακα της ΚΟΣΕ.

Όλες οι περιπτώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη . O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος δήλωσε : ‘ H O.Θ. θα εντείνει την δράση της ενάντια στις παραβατικές συμπεριφορές αλλά σαν κυνηγός ξέρω ότι το φαινόμενο θα παταχθεί μόνο με την αμέριστη συμπαράσταση των κυνηγών. Ο επαγγελματισμός και η απόδοση των σωμάτων της Ο.Θ είναι πια αδιαμφισβήτητα αλλά μόνο με την συμπαράσταση και την ευσυνειδησία των φίλων κυνηγών θα επιτευχθούν οι στόχοι μας στο σύνολο τους.’

Comment is closed.