• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Ε.

  Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε τηλεφωνικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Σ.Ε. μετά τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά αποφάσισε να εκδόσει την κάτωθι ανακοίνωση.

  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

  ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

  Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755

  http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr Αθήνα, 22-01-2021

  Αριθ. Πρωτ. 106

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για …γέλια και για κλάματα οι εξαγγελίες για το κυνήγι!

       Αν η αγανάκτηση και η οργή των κυνηγών δεν είχε φτάσει στο κατακόρυφο, οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το κυνήγι, θα ήταν… μόνο για γέλια!

        Με τις δηλώσεις που έκανε πριν λίγη ώρα ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση δεν εμμένει μόνο στα σφάλματα και στα λάθη της, αλλά καλεί στην ουσία τους κυνηγούς των νομών Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης… να παρανομήσουν.

        Κανείς δεν είπε στον λαλίστατο κ. Χαρδαλιά ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα ρυθμιστική Απόφαση θήρας, το κυνήγι του αγριόχοιρου έχει λήξει από χθες 20 Ιανουαρίου; – Πώς λοιπόν επιτρέπει προφορικά και δια της τηλεοράσεως ο κ. Χαρδαλιάς το κυνήγι του αγριόχοιρου σε τρεις νομούς, όταν το θεσμικό πλαίσιο και οι κείμενες διατάξεις το απαγορεύουν;

       – Ποιος εξουσιοδότησε τον κ. Χαρδαλιά να επιμηκύνει κατά πως θέλει και όπου θέλει την περίοδο κυνηγίου ενός συγκεκριμένου θηραματικού είδους, χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος να έχει τροποποιήσει ή εκδώσει σχετική ρυθμιστική διάταξη;

       – Από πού αντλεί η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση να εξαγγέλλει διοικητικές ποινές αφαίρεσης των αδειών θήρας, για αδικήματα που ούτε καν περιέρχονται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του κυνηγίου;

       Όσον αφορά στο κυνήγι, για εμάς είναι σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης και πανικού! Η Κ.Σ.Ε. και οι 180.000 κυνηγοί που εκπροσωπεί, δεν έχουν, πλέον, την υπομονή να περιμένουν τους Υπουργούς… να συνεννοηθούν μεταξύ τους!  

  Τη Δευτέρα κιόλας, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της Συνομοσπονδίας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να προσβάλουν και να ακυρώσουν όλο αυτό το απίστευτο κυβερνητικό αλαλούμ, που για διάστημα τριών μηνών μας περιφρονεί και μας μειώνει.

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ζ’ Κ.Ο.Θ.

  Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε η Κ.Σ.Ε. στις 16 /1 , με θέμα «Νέα αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας λόγω πανδημίας». Το Δ.Σ. της Κ.Σ.Ε. κάνοντας ανασκόπηση τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα (επαφές με βουλευτές, υπουργούς , λοιμωξιολόγους ) αποφάσισε να στείλει κάλεσμα συνάντησης με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων εκτός από το κόμμα «ΜΕΡΑ 25», του οποίου οι αντικυνηγετικές απόψεις είναι γνωστές.

      Στο κάλεσμα της Κ.Σ.Ε ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας και το Κ.Κ.Ε. με εκπροσώπους τον κ. Παφύλη και τον κ. Καραθανασόπουλο. Με μεγάλη μου λύπη αναφέρω ότι το κυβερνών κόμμα δεν απάντησε στο κάλεσμά μας μέχρι και σήμερα.

       Παρόλα αυτά , οι φόβοι και οι αμφιβολίες που γεννήθηκαν με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, καταρρίφτηκαν με την τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί του η Κ.Σ.Ε. στις 19/1.

      Ο κ. Αμυράς ήταν ενήμερος και έδειξε κατανόηση για το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στον κυνηγετικό κόσμο. Η τηλεδιάσκεψη κινήθηκε σε ένα κλίμα αμφότερης κατανόησης και δέσμευσης από την πλευρά του Υφυπουργού , για μια σειρά συζητήσεων για τη λύση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια. 

       Αυτό άλλωστε έγινε φανερό και από τη θετική εισήγηση τόσο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, γνωστού φιλοκυνηγού όλα αυτά τα χρόνια και του Υφυπουργού κ. Γ. Αμυρά, για την άρση απαγόρευσης του κυνηγίου.

        Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα και παρουσία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο στις 20/1, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «σκηνικό παραλόγου» αυτό που βιώνουν οι κυνηγοί ενόψει πανδημίας . Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του κ. Φάμελλου, ο κ. Τσίπρας και η Κ.Σ.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να επεκταθούν σε μια σειρά ζητημάτων , εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της θηροφυλακής .

         Τόσο ο πρόεδρος κ. Τσίπρας όσο και ο Τομεάρχης Περ/ντος κ. Φάμελλος εξήραν το έργο της θηροφυλακής στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση όλων των πανδημιών μέχρι και σήμερα (αφρικανική Πανώλη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, τη λύσσα). Καθώς και το επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων , των οποίων οι μελέτες και τα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του κυνηγίου.

       Στο ίδιο θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη στις 21/1με τους εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε.. Οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. έδειξαν να κατανοούν απόλυτα τη δυσαρέσκεια των κυνηγών και των ψαράδων. Ο κ. Παφύλης , γνωστός κυνηγός, προβληματίστηκε ιδιαιτέρα για τρόπο επιβίωσης της θηροφυλακής και εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για τη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου κυνηγίου .          

         Χαρακτηριστικά είπε ότι « το κυνήγι είναι μια λαϊκή δραστηριότητα και όχι των λίγων και των πλουσίων , όπως γίνεται στην Ευρώπη».

        Για ακόμη μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις , γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας

       Γιατί για ΜΕΝΑ αλλά και για όλους σας το κυνήγι είναι έρωτας, είναι αγάπη, είναι τρόπος ζωής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Χαρδαλία και την παρέα του να μας στερεί άδικα αυτή τη δραστηριότητα…..

  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ.

  ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Ε. Τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα

      Τηλεδιάσκεψη για διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας είχε χθες η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε πρώτος να ανταποκριθεί στο αίτημα που έχει υποβάλει η Συνομοσπονδία, προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

        Σε αυτήν την άμεση επαφή του με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, ο κ. Τσίπρας πλαισιωνόταν από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σ. Φάμελλο, ενώ στη συζήτηση έλαβαν μέρος Πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών της χώρας.

       Αν και η «ατζέντα» των δύο πλευρών είχε ως κύριο θέμα τους αναιτιολόγητους περιορισμούς που συνεχίζει να επιβάλει η κυβέρνηση στις μετακινήσεις των κυνηγών, με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Κ.Σ.Ε. διαπίστωσε ότι, ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος και επιδίωξε ο ίδιος διεύρυνση της «θεματογραφίας», ακόμα και σε άλλα πιο σύνθετα θέματα, σχετιζόμενα με το κυνήγι και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος.

       Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως «σκηνικό του παραλόγου» τη συνεχιζόμενη απαγόρευση μετακίνησης για κυνηγούς και ψαράδες. «Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει ότι ανοίγει το εμπόριο, αλλά δεν ανοίγει το κυνήγι. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών, όμως σίγουρα είναι… εχθρός της κοινής λογικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

       Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποσαφήνισε ότι αυτή του η άποψη του δεν υπαγορεύεται από αντιπολιτευτικά κριτήρια, αλλά από μία ρεαλιστική ανάγνωση της σημερινής πραγματικότητας. «Δεν σας μιλάω έτσι, ούτε στηρίζω το αίτημα σας επειδή οι κυνηγοί είστε πολλοί, αλλά επειδή… έχετε δίκιο», τόνισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

      Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του κ. Φάμελλου, από την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η Κ.Σ.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να επεκταθούν και σε μία σειρά ζητήματα, που συνήθως διατηρούνται στο «σκοτάδι» της πολιτικής ζωής.

       Ο κ. Τσίπρας γνώριζε και αναφέρθηκε επί μακρόν ο ίδιος στην ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της θηροφυλακής, ενώ ζήτησε ενημέρωση από την Κ.Σ.Ε. και τις Ομοσπονδίες, για τις διαχειριστικές δράσεις που συνδέονται με τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων.

  «Οι θεσμικές οργανώσεις και συλλογικότητες των κυνηγών, είναι μία χρήσιμη κοινωνική εφεδρεία για την υπεράσπιση και συνετή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος», ήταν το επιστέγασμα των απόψεων που κατέθεσε χθες ο κ. Τσίπρας, στη συνομιλία του με την Κ.Σ.Ε.

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τηλεδιάσκεψη Κ.Σ.Ε. με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γίωργο Αμυρά

     Μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο αυτής της περιόδου, η ΚΣΕ είχε την πρώτη επαφή της με τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας – αρμόδιο για θέματα Θήρας – κ. Γιώργο Αμυρά, σε ένα ραντεβού που είχε ζητηθεί από την πρώτη ημέρα που ο κ. Αμυράς ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του.

     Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Γ. Αραμπατζής (Πρόεδρος ΚΣΕ) και Ν. Σταθόπουλος (Πρόεδρος Δ΄ ΚΟΣΕ), ενώ από πλευράς Υπουργείου συμμετείχε στη διαδικασία και ο Γενικός γραμματέας του κ. Αραβώσης.

     Όπως ήταν φυσικό και αυτονόητο, η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε υπό τη σκιά και το βάρος της δυσμενούς περιόδου που βιώνει το κυνήγι, εξαιτίας των αδικαιολόγητων περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη μετακίνηση των κυνηγών παντού στη χώρα.

      Ο κ. Αμυράς έδειξε απόλυτα ενήμερος για το κλίμα αγανάκτησης που έχει διαμορφωθεί στις τάξεις των κυνηγών. Επανέλαβε όμως την πάγια θέση της Κυβέρνησης, ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας έναντι της πανδημίας αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

      Πάντως, ο νέος Υφυπουργός φάνηκε να γνωρίζει και από προσωπικές εμπειρίες του, πόσο σημαντικό οικονομικό μέγεθος αντιπροσωπεύει η κυνηγετική δραστηριότητα και η επισκεψιμότητα των κυνηγών, για μειονεκτούσες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου.  

      Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά, με μια σειρά ζητήματα που έως τώρα είχαν βαλτώσει ως προς την πολιτική τους διαχείριση, αν και αποτελούν προτεραιότητες για την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας.

      Η ΚΣΕ επισήμανε προς τον κ. Αμυρά ότι, οι αρμοδιότητες επί του κυνηγίου είχαν έως τώρα αντιμετωπιστεί με έναν υποδεέστερο, ευκαιριακό και ατελέσφορο τρόπο στο Υπουργείο, κάτι που ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να αλλάξει επί των ημερών του.

     Αν και η απαγόρευση της μετακίνησης των κυνηγών ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση, οι δύο πλευρές είχαν ικανό χρόνο για να επεκταθούν και σε άλλα πάγια αιτήματα της ΚΣΕ, όπως – μεταξύ άλλων – η ανάγκη χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Θηροφυλακής από το «Πράσινο Ταμείο» και η αναγνώριση του εθελοντικού ρόλου των κυνηγών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

     Η βούληση του νέου Υφυπουργού κ. Αμυρά να ορίσει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο το ραντεβού του με τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων (κάτι που δεν γινόταν παλιότερα), αλλά και το περιεχόμενο των συνεργασιών που υποσχέθηκε στην ΚΣΕ, τον πιστώνουν με μια θετική αρχή στο Υπουργείο του.

  Ελπίζουμε ότι ανάλογη θα είναι και η συνέχεια.

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ζ΄Κ.Ο.Θ. & Κ.Σ.Ε.

  Z΄ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ν. ΣΠΟΡΑΔΩΝ

  Οι φόβοι μου που εκφράστηκαν στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα μου στους συναδέλφους κυνηγούς δυστυχώς μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης επαληθεύτηκαν.

  Ο αγώνας μας για την διεκδίκηση και την εδραίωση των δικαιωμάτων μας , για το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι , το οποίο όλοι απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα, συνεχίζεται δυναμικά , χωρίς υπαναχωρήσεις και ασκώντας σκληρή κριτική σ’ αυτούς που μας αδικούν και μας εμπαίζουν όχι μόνο λεκτικά αλλά και εμπράκτως

  . Καλώ τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις αλλά κυρίως στους τοπικούς τους Κυνηγετικούς Συλλόγους , καθώς οι εξελίξεις και οι αντιδράσεις απέναντι στους κυβερνητικούς παράγοντες θα είναι ραγδαίες και δυναμικές.

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ.

  ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

  ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.

  ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

  ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63

  Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755

  http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

  Αθήνα, 16-01-2021

  Αριθ. Πρωτ. 66

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Το μήνυμα των κυνηγών στο μήνυμα της κυβέρνησης:

  «Αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός των κυνηγών»!

  Αυτό είναι το απερίφραστο μήνυμα που εξέπεμψε χθες η κυβέρνηση προς την κοινωνία των 180.000 κυνηγών της χώρας, όταν αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στη μετακίνηση των κυνηγών προς την ύπαιθρο.

  Δυστυχώς, δεν πρόκειται απλώς για την εκτίμηση ή ερμηνεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΣΕ, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με όλες τις κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, για να εκτιμήσει τις νέες εξελίξεις… Αντιθέτως, πρόκειται για το σαφέστατο μήνυμα που εξέπεμψε εκ νέου προφορικά, κατηγορηματικά και εν πολλοίς αδιαπραγμάτευτα ο κ Χαρδαλιάς, εκ μέρους συνολικά της κυβέρνησης. Χωρίς επιχειρήματα, χωρίς συζήτηση και διαφοροποιούμενη με την αντίθετη επιστημονική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση μας είπε ότι οι κυνηγοί θα πρέπει να τη λογαριάζουν, πλέον, σαν… «εχθρό» τους.

  Οι εμπνευστές αυτού του μηνύματος, όποιοι και αν είναι, όποιους σκοπούς και αν υπηρετούν, υπονομεύουν συν τοις άλλοις και τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος – αρμόδιο για το κυνήγι κ. Γ. Αμυρά, ο οποίος έχει, ήδη, καλέσει σε συνάντηση την ΚΣΕ, για θέματα της αρμοδιότητας του.

  Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας θα συμμετάσχουν όπως πάντα με αίσθημα ευθύνης στην ορισθείσα συνάντηση, αλλά είναι σαφές ότι κυβερνητικοί κύκλοι προσπαθούν εκ των προτέρων να «ναρκοθετήσουν» και το κλίμα, και τις δυνατότητες και τις όποιες ευκαιρίες συνεννόησης με τον νέο Υφυπουργό.

  Όλο αυτό το διάστημα, η ΚΣΕ συμπεριφέρθηκε με σύνεση και υπέδειξε προς την Κυβέρνηση συγκεκριμένες λύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, όπως επέβαλε ο θεσμικός της ρόλος. Ωστόσο, αυτό δεν εκτιμήθηκε. Με την τελευταία της απόφαση, αυτή η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τον δρόμο της ρήξης με τον κόσμο των κυνηγών.

  Τη διαβεβαιώνουμε ότι αν συνεχιστεί ο εμπαιγμός μας το αποτέλεσμα δεν θα της αρέσει…

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

          Μετά την τελευταία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη νέα απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών, υπενθυμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στις περισσότερες άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού.

        Με βάση αυτό το αναμφισβήτητο δεδομένο, η εκ νέου απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών που εξαγγέλθηκε σήμερα από την κυβέρνηση, συνιστά παλινωδία και αποκτά χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος των χιλιάδων κυνηγών και των Οργανώσεων τους.

           Μετά τις διεξοδικές και αλλεπάλληλες ενημερώσεις που έχει κάνει η ΚΣΕ στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, είχαμε την ελπίδα και την απαίτηση για πιο ορθολογικές επιλογές ως προς το δικαίωμα άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας ΚΑΙ στη χώρα μας.

            Ο έλεγχος και η επιβράδυνση μίας επιδημίας βασίζεται εν πολλοίς στην ικανότητα του κράτους να παρεμβαίνει εκεί που γεννιέται, διαδίδεται, μεταδίδεται και «τρέφεται» η επιδημία, με δράσεις στοχευμένες, αποτελεσματικές και όσο γίνεται πιο αποδεκτές από τον πληθυσμό.

           Η σημερινή αιφνιδιαστική παλινωδία ως προς το κυνήγι, απέχει πολύ από το να αποτελεί αναγκαίο και χρήσιμο «αντίβαρο».

           Και δεν έχει γίνει σε καμία, σχεδόν, από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι κυνηγοί εξαιρούνται από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.

  Η Κ.Σ.Ε. θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για να ευθυγραμμιστεί και η δική μας χώρα, με τη διεθνή πρακτική ως προς το κυνήγι…