• ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΗΡΑ

   

  Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΔΩΡΕΑΝ σε όλους τους κυνηγούς της Θεσσαλίας άδειες χρήσης διαδικτυακής εφαρμογής (Wep app) που αφορά τη θήρα με την έκδοση άδειας θήρας στους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους.

  O Kentavros είναι η πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή για τον κυνηγό.

  • Παρέχει το σύνολο των χαρτών των απαγορευμένων περιοχών πανελλαδικά. Περισσότερες από 4.000 περιοχές ρύθμισης θήρας και απαγορεύσεων στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται σε αυτή την επιλογή. Η ενημέρωση για την είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή γίνεται αυτόματα χρησιμοποιώντας το γεωγραφικό σας στίγμα. Τώρα έχετε κάποιον να σας συμβουλεύει για τις εξορμήσεις σας.
  • Καταγραφή περισσοτέρων από 40 ειδών θηραματικού ενδιαφέροντος.
  • Αναγράφονται όλες οι κυνηγετικές αρχές, σύλλογοι, δασαρχεία , ιδιωτικοί φύλακες θήρας.
  • ΑΣΦΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ, δίνοντας τη  δυνατότητα στον κυνηγό να επικοινωνήσει  άμεσα με πρόσωπα της επιλογής του και χωρίς να υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, σε περίπτωση  που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γνωστοποιώντας τους αυτόματα το  ακριβές γεωγραφικό του στίγμα.

   

   

   

  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ.

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΘΗΡΑΣ

  Με την υπογραφείσα από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κ. Χατζηδάκη, Ρυθμιστική Απόφαση για την περίοδο 2019-2020, επαναλαμβάνεται η Ρυθμιστική της προηγούμενης περιόδου, πέραν ορισμένων ειδικών ρυθμίσεων για τον αγριόχοιρο και το τρυγόνι.

  Ο κ. Χατζηδάκης δεν υιοθέτησε ουδεμία περικοπή από το πλήθος των παντελώς ατεκμηρίωτων περικοπών και περιορισμών της θήρας που ζήτησαν, με την ευκαιρία της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας , οι αντικυνηγετικές ΜΚΟ.

  Η εκτενής, εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη σε τεχνικό, επιστημονικό και νομικό επίπεδο πρόταση της Κ.Σ.Ε., έδωσε όλα τα πραγματικά στοιχεία και τα επιχειρήματα για την αποφυγή περικοπών όπως τις είχαν εισηγηθεί οι αντικυνηγετικές οργανώσεις.

  Δυστυχώς, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι εκλογές του Ιουλίου και οι αναπόφευκτες αλλαγές που συντελέστηκαν στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν επέτρεψαν μια συνάντησης της Κ.Σ.Ε. με το νέο  Υπουργό, όχι πάντως με δική της ευθύνη.

  Σε αυτήν την αδυναμία επικοινωνίας και έλλειψης ενημέρωσης του Υπουργού εκτιμάμε οφείλεται και η αναίτια μείωση του αριθμού των θηρεύσιμων τρυγονιών από 10 σε 8.

  Μία μέρα πριν την υπογραφή της Ρυθμιστικής, η Κ.Σ.Ε. συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος , κ. Κ. Αραβώση, επικαιροποιώντας με απολύτως τεκμηριωμένο τρόπο, όλες τις θέσεις που από καιρό είχε εκφράσει και καταθέσει εγγράφως. Η αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε. επισήμανε με έμφαση τις ενστάσεις της στο Γενικό Γραμματέα , τονίζοντας ότι δεν είναι αναγκαία η μείωση κάρπωσης των τρυγονιών, διότι στο ανατολικό μεταναστευτικό ρεύμα του είδους, στο οποίο ανήκει η Ελλάδα, ο πληθυσμός του βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση διατήρησης.

  Σε σχέση με πέρυσι , η νέα Ρυθμιστική προβλέπει επίσης , απεριόριστη κάρπωση για τους αγριόχοιρους σε όλη την επικράτεια.

  Στα πλαίσια αντιμετώπισης της μετάδοσης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων στη χώρα μας , πρόκειται για μία ρύθμιση που προέκυψε ύστερα από προηγούμενη συνάντηση της Κ.Σ.Ε. και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και της Δασικής Υπηρεσίας.

  Με τη νέα Ρυθμιστική αυξάνουν οι μέρες κυνηγίου της νησιώτικης πέρδικας στη νήσο Χίο σε 23 εξόδους, σε σύγκριση με τις 16 που επιτρεπόταν έως πέρυσι.

  Τέλος , επιτρέπεται ξανά το κυνήγι στις νήσους Γαύδο και Γαυδοπούλα για τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή έως τις 30 Νοεμβρίου.

  Ως ιδιαίτερη θετική εξέλιξη για τον κόσμο των κυνηγών αποτιμά η Κ.Σ.Ε., εκείνο το σκέλος των κανονιστικών Αποφάσεων που διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την επιχειρησιακή δυνατότητα της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

  Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος φαίνεται να έχει αντιληφθεί πλήρως τη σημασία, τον ρόλο και το αναντικατάστατο έργο της θηροφυλακής στην προστασία της φύσης και της άγριας ζωής, κάτι που εκφράστηκε με τη διαμόρφωση των τιμών υπέρ των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

  Ωστόσο , οφείλουμε να επισημάνουμε ότι για μια ακόμα φορά ολόκληρο το απαιτούμενο κόστος το αναλαμβάνει η κοινωνία των κυνηγών, παρά τις προτάσεις και εισηγήσεις της Κ.Σ.Ε., για παράλληλη μείωση των δημοσίων τελών που κατευθύνονται στο Πράσινο Ταμείο.

  Επί τη ευκαιρία , η Κ.Σ.Ε. επαναλαμβάνει ότι είναι  στη διάθεση του Υπουργού Περιβάλλοντος για εποικοδομητικό διάλογο και στενότερη συνεργασία για τη ρύθμιση καίριων θεμάτων, με μοναδικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του θηραματικού πλούτου της χώρας.

  Καλούμε όλους τους κυνηγούς να εφαρμόσουν πιστά τη Ρυθμιστική Απόφαση της νέας κυνηγετικής περιόδου.