• ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΕΣ

  Στις  14  Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Η προσέλευση των  εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ήταν μεγάλη και στη συνάντηση επικράτησε κλίμα ενότητας καθώς και ανησυχίας για τα τρέχοντα κυνηγετικά θέματα.

  Τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα Πεπραγμένα    της Ομοσπονδίας για το έτος 2016 ( το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών αφορά στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται),  η έγκριση του Απολογισμού 2016- Προϋπολογισμού 2017 , η Ασφάλιση των κυνηγών για την περίοδο 2017-2018 , η πρόσθετη Εισφορά, η Ανανέωση εντολής πρόσληψης θηροφυλάκων και υπαλλήλων καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

  Στο σημείο  που αφορούσε τις εξελίξεις στο κυνήγι έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό τόσο για τον αγώνα των κυνηγετικών οργανώσεων που προηγήθηκε της έκδοσης της περσινής Ρυθμιστικής, ευχαριστώντας σε αυτό το σημείο τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας και τους συναδέλφους κυνηγούς, όσο και στις θετικές εντυπώσεις  και στο θετικό κλίμα που έχει αποκομίσει ο ίδιος κατόπιν συναντήσεων  που πραγματοποίησε  με το νυν Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο, χαρακτηριστικά είπε «με το κ. Φάμελο μπορούμε να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα  του παρελθόντος».

  Το μέλλον του κυνηγίου δεν είναι πλέον αβέβαιο καθώς ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κ. Παπαδόδημας με τις ενέργειές του  και το επιστημονικό προσωπικό προετοιμάζονται , υλοποιώντας τις απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα για την έκδοση της νέας ρυθμιστικής διάταξης θήρας.

  Μείζονος σημασίας τόνισε τέλος ο κ. Μπαλατσός είναι όλοι οι κυνηγοί να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για ότι έχει διαδραματιστεί μέχρι σήμερα καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ενότητα  που κρίνεται απαραίτητη .

  Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες στις οποίες συμμετείχαν και οι  23 Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Ζ΄Κ.Ο.Θ. με 22 ψηφοδέλτια έγκυρα και ένα άκυρο.

  Στις αρχαιρεσίες που ακλούθησαν εκλέχθηκαν με σειρά προτιμήσεως οι κάτωθι υποψήφιοι:

  • ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  22 ψήφοι
  • ΣΥΡΤΑΔΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ                    22 ψήφοι
  • ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 20  ψήφοι
  • ΤΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                         19  ψήφοι
  • ΔΟΒΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ        19 ψήφοι
  • ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ                              18 ψήφοι
  • ΤΙΡΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                18 ψήφοι

  Για τη ελεγκτική επιτροπή:

  • Λαμπρογιώργος Δημήτριος          19 ψήφοι
  • Βελάνης Δημήτριος                         16 ψήφοι

  Στις 16 Μαίου 2017 συνήλθσν τα μέλη του νέο εκλεγέντος Δ.Σ. και έγινε η κατανομή αξιωμάτων.:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  • ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ           ΤΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  • ΤΑΜΙΑΣ                          ΔΟΒΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ
  • ΜΕΛΗ Δ.Σ.                      ΣΥΡΤΑΔΙΩΤΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ

  ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

  ΤΙΡΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

  Συνεχίζονται οι φιλοπεριβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας καθώς πριν λίγες μέρες στις 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κυνηγετικού περίπτερου , το οποίο κατασκευάστηκε στην περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας.

  Στη γιορτή , η οποία διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Κ.Σ. κ. Παλάτζα Πέτρο και το Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι δύο ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της περιοχής καθώς επίσης και ο δήμαρχος κ. Μεριβάκης Αθανάσιος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μακρυνιώτης Γεώργιος, Μπότη-Στεργίου Ελένη και Καραμάνος Ηλίας.

  Ιδιαίτερη ικανοποίηση διακατείχε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και της τοπικής κοινωνίας, καθώς το έργο αυτό αναδεικνύει μια πολύ όμορφη τοποθεσία της περιοχής τους και προσφέρεται για ανάπαυση και διάφορες δραστηριότητες όχι μόνο για τους κυνηγούς αλλά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής καθώς επίσης και των επισκεπτών αυτής.

  Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους έχουν προγραμματίσει για το εγγύς μέλλον , μια σειρά δράσεων με φιλοθηραματικό, φιλιπεριβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.