• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017”

  Χιλιάδες επισκέπτες προσέλκυσε το περίπτερο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων στην έκθεση «Κυνηγεσία 2017», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο (MEC) στην Παιανία Αττικής 7-9 Απριλίου . Με τη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή της Περιφερείας Θεσσαλίας η Ζ΄ Κ.Ο.Θ. ,είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα  να ενημερώσει τους χιλιάδες επισκέπτες , για το έργο και τις δράσεις της σε διάφορα επίπεδα.

  Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ζ΄Κ.Ο.Θ. και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσό Ευάγγελο και τα μέλη του Δ.Σ., που παρευρέθηκαν σύσσωμα στην έκθεση.

  Παράλληλα ,είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις φιλοπεριβαλλοντικές και φιλοθηραματικές δράσεις της Ομοσπονδίας, τα τουριστικά και περιβαλλοντικά  έργα που υλοποιήθηκαν από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας , τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που παρέχει η Θεσσαλία στους επισκέπτες της , αλλά και να γευτούν ντόπια προϊόντα του τόπου μας.

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη προσέλευση του κόσμου και την άρτια διοργάνωση, ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο και το Περιφερειακό Συμβούλιο , για τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη έκθεση της κυνηγετικής οικογένειας.

 • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

  Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός βιοτόπων με πεδινή πέρδικα από τη Ζ΄΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας  και τον Κ.Σ. Λάρισας με την απελευθέρωση ακόμη 300 ατόμων Πεδινής Πέρδικας.

  Σκοπός της απελευθέρωσης είναι η επανεγκατάσταση του ενδημικού είδους σε βιώσιμους πληθυσμούς , οι οποίοι θα αναπαράγονται αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους.

  Κατά την απελευθέρωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ., ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κ.Σ. Λάρισας , ο Δασάρχης Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών και οι Ομοσπονδιακοί Φύλακες Θήρας του Ν. Λάρισας.

  Ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λάρισας κ. Μανώλης σε δήλωσή τους  τόνισαν ότι το πρόγραμμα απελευθέρωσης αυτής θα συνεχιστεί εμπλουτίζοντας τους βιοτόπους κάθε χρόνο με άτομα Πεδινής Πέρδικας , έτσι ώστε το είδος να ενδημήσει και πάλι στην περιοχή της Θεσσαλίας.

  Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και ο Κ.Σ. Βόλου , ο οποίος θα επιχειρήσει να την αναπαραγωγή των ατόμων πεδινής πέρδικας στο εκτροφείο που διαθέτει και ο Κ.Σ Πύλης , ο οποίος θα φιλοξενήσει σαράντα άτομα στον πυρήνα προσαρμογής που διαθέτει με σκοπό την αναπαραγωγή. Το εγχείρημα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον κ. Μανιό, εξειδικευμένο στην πεδινή πέρδικα και προϊστάμενος στο γραφείο θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων.

  Οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας στη Θεσσαλίας με σωστό προγραμματισμό και επιστημονική κατάρτιση   θα καταστεί γεγονός  απολαμβάνοντας όλοι αυτό το ωραίο θήραμα.

  Τέλος , ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων θα διευρυνθεί και σε  άλλα θηράματα. Ήδη έχει εκπονηθεί και κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η απαραίτητη μελέτη, βάση της οποίας θα αγοραστούν άτομα λαγού , τα οποία θα φιλοξένηθούν στους χώρους αναπαραγωγής και προσαρμογής  των κυνηγετικών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος  και αποτυχημένες απελευθερώσεις.

 • ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

   

  Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 , ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας ,         κ. Μπαλατσός Ευάγγελος παρευρέθηκε στην εκδήλωσε που διοργάνωσε ο Όμιλος κυνηγών Δήμου Θέρμης, η Ομάδα Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών και οι Έλληνες Κυνηγοί «Κυνηγόσκυλα», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.

  Στην εκδήλωση ο κ. Μπαλατσός  βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του στα κυνηγετικά δρώμενα της χώρας.

  Η βράβευση έγινε από τον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο Σωκράτη, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι, ο κυνηγός αποτελεί ένα σημαντικό ρυθμιστή της σωστής λειτουργίας του οικοσυστήματος .

  Με το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον κ. Μπαλατσό ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τον πρόεδρο κ. Παπαδόδημα  Νίκο, για να συζητήσουν και να λύσουν προβλήματα του παρελθόντος και να  οργανώσουν τη νέα κυνηγετική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντος ως γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και τους πληθυσμούς που διαβιούν μέσα σε αυτό.