• ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΘΗΡΑ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-1-2017

   

  Οι ενέργειες και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και κυρίως την  Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, και του προέδρου κ. Παπαδόδημα Νίκου, οδήγησε τον Αναπ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο να υπογράψει στις 19-1-2017 νέα υπουργική απόφαση με ΚΑΔ 4144’, με την οποία παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου μέχρι την Τετάρτη 25-1-2017.

 • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

  Σας ενημερώνουμε ότι , με εσωτερική πληροφόρηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είχε ο Πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ Μπαλατσός Ευάγγελος, μόλις υπογράφτηκε η νέα υπουργική απόφαση , η οποία επιτρέπει τη θήρα του αγριόχοιρου έως  την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

 • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

  Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενεργειών και συζητήσεων των Κυνηγετικών Οργανώσεων και κυρίως της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του προέδρου κ. Παπαδόδημα Νίκου με τον Αναπ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο , αναμένουμε την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης  με την οποία παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου .

  Θα ακολουθήσει εκτενή ενημέρωση με την υπογραφή της  Υπουργικής Απόφασης .

 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΩΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Ε

  Μετά την Απόφαση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία απαγορεύτηκε και την 18η Ιανουαρίου 2017, η θήρα σε όλη την Ελλάδα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ.

  Όπως είναι άλλωστε γνωστό, αποτελεί πάγια θέση, όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η απαρέγκλιτη και πιστή εφαρμογή όλων των απαγορεύσεων θήρας που έχουν θεσπιστεί ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι με ορισμένες από αυτές.

  Γνωρίζουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας , έχετε προβεί σε μια σειρά από πολύ σημαντικά μέτρα και ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία των θηραματικών και μη ειδών. Ενέργειες και δράσεις που οι Κυνηγετικές μας Οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε χρόνο, επί σειρά ετών, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (π.χ. ρίψη τροφής,μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της θηροφυλακής μας, οδηγίες προς τους κυνηγούς κ.λπ.)

  Σήμερα, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας η  ακόμα μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των ενεργειών αυτών, χρειάζεται η πλήρης και συνεχής κινητοποίηση της θηροφυλακής  μας, με στόχο πάντοτε την προστασία του θηραματικού πλούτου, με αυστηρότητα και συνέπεια , ώστε να αποφευχθούν παραβάσεις και έτσι να λειτουργήσει κυρίως ο κανόνας των πιθανών παραβάσεων.

  Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε την επιτυχή προσπάθεια σας με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με σκοπό πάντοτε την αειφορία της θήρας.

 • ΡΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΝΟΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

  Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανή την πτηνοπανίδα που διαβιεί στη λίμνη της Κάρλας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε στη ρίψη τροφής.

  Η εκτεταμένη χιονοκάλυψη και οι ασυνήθιστες αρνητικές θερμοκρασίες δημιουργούν δυσμενής συνθήκες επιβίωσης για την πτηνοπανίδα της περιοχής.

  Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, μέλη του Δ.Σ. της Ζ΄Κ.Ο.Θ., Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες καθώς και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λάρισας, Βελεστίνου, Αγιάς, Ν. Ιωνίας και Βόλου, πραγματοποίησαν ρίψη δύο τόνων καλαμποκιού στην περιοχή της λίμνης Κάρλας.

  Η ενέργεια αυτή θα συντελέσει στην επιβίωση και τη διατήρηση μεγάλου ποσοστού πτηνοπανίδας στην περιοχή.

  Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια προστασίας της πτηνοπανίδας για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστούν οι δυσμενής καιρικές συνθήκες.

 • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ζ’Κ.Ο.Θ. ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

   

  Για μια ακόμη φορά η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο στον συνάνθρωπο.

  Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ. της Ζ΄Κ.Ο.Θ., παρευρέθηκαν στο γηροκομείο της Λάρισας, όπου έφαγαν και διασκέδασαν με τους ηλικιωμένους.

  Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν εξολοκλήρου από την Ζ΄Κ.Ο.Θ. , όπως επίσης και τα γεύματα των τροφίμων την πρώτη ημέρα των  Χριστουγέννων.

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός κατά τον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη στήριξης που έχουν αυτά τα ιδρύματα και η προσφορά και η συμμετοχή όλων των φορέων είναι απαραίτητη, για τη λειτουργία και την ύπαρξη αυτών. Τέλος  δεσμεύτηκε ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα μας ακολουθούν και το νέο έτος.

 • ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

   

  Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων αποδέχτηκε την πρόσκληση της Λέσχης Καταδρομέων Λάρισας, όπου έγινε η παρουσίαση βιβλίου του αντιστράτηγου ε.α. κ. Αραμπατζή  Γεώργιου με τίτλο «Από τον Ιερό Λόχο στους Θρυλικούς ΛΟΚ» καθώς επίσης και η βράβευση του κ. Μπαλατσού για την μακροχρόνια προσφορά του στην χλωρίδα και την πανίδα.

  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τιμήθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός Κ. , ο διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Λεοντάρης Ηλ. και ο επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς κ. Μπίκος Δ.