• ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ” ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν. 4039/2012″

   

  ΗΜΕΡΙΔΑ 24-10-2016

  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4039/2012

   

  Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πρασίνου, την Αστυνομική Διευ/νση Λάρισας και τα Φιλοζωικά Σωματεία του Ν. Λάρισας στις 24/10-2016  με θέμα ” Εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς» παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος καθώς και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες του Νομού.

  Ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος κατά την τοποθέτησή του αφού συνεχάρει του διοργανωτές και τις ζωοφιλικές οργανώσεις, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνονται τέτοιου είδους ημερίδες τόσο για την ενημ’ερωση των αρμόδιων φορέων όσο και για την ενημέρωση των πολιτών, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο της Αστυνομίας , αντιλαμβανόμενος τις πολυπληθής αρμοδιότητες που έχουν.

  Συγκεκριμένα είπε « ότι το κράτος είναι ικανό να μοιράζει αρμοδιότητες όχι όμως και πόρους υλοποίησης και εκτέλεσης αυτών.»

  Ευχαρίστησε το αστυνομικό σώμα για την άριστη και άμεση συνεργασία που υπάρχει με το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής από την ‘ίδρυση της μέχρι και  σήμερα.

  Αναφέρθηκε στο Ν. 4039/2012, ο όποιος θεσμοθετήθηκε για να βελτιώσει και να καλύψει τα κενά των προηγούμενων και ότι η  ευαισθησίας απέναντι στα ζώα και η διασφάλιση της ευζωίας τους, δύναται με την απόκτηση παιδείας και όχι μόνο με την επιβολή προστίμων.

  Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της λύσσας,  το οποίο θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τα ζώα αλλά και τον άνθρωπο, σημειώνοντας ότι οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να μεταδώσουν στους κυνηγούς την ανάγκη εμβολιασμού των κυνηγετικών σκύλων τους.

  Ο κ. Μπαλατσός έκλεισε την τοποθέτησή του με ένα κάλεσμα προς όλους τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις ζωοφιλικές οργανώσεις , με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων ,   αλλά και με μία πρόταση, την οποία θα καταθέσει η Ζ΄΄ Κ.Ο.Θ., στον αρμόδιο Υπουργό κατά την έκδοση της νέας ετήσιας  ρυθμιστικής διάταξης  θήρας, η οποία  θα αφαιρεί την κυνηγετική άδεια διαπαντώς, σε όποιον ασκεί κακοποίηση σε ζώα.