• ΜΥΝΗΣΕΙΣ

  Δυναμικά εμφανίζεται η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κατά τους δύο τελευταίους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο μέσα από την πληθώρα των ελέγχων αλλά και τον αριθμό των παραβατικών συμπεριφορών που συνεχώς συνεχίζετανι να διαπιστώνονται.

  Συγκεκριμένα:

  Στις 24 Αυγούστου, ώρα 22:00οι Θηροφύλακες Ράπτης Α. και Μακρής Α. στην περιοχή Σαρηγκιόλ του Δ. Φερρών κατά τον έλεγχο που διενέργησαν διαπίστωσαν άσκηση παράνομης θήρας , αφού δύο άτομα είχαν θηρεύσει παράνομα εκτός κυνηγετικής περιόδου έναν αγριόχοιρο. Να σημειωθεί ότι οι λαθροθήρες έδειξαν απείθεια.

  Στις 17 Αυγούστου και ώρα 2:15 νυχτερινή οι Θηροφύλακες Ράπτης Α. και Κουλουκτσής Γ. στην περιοχή της Ελάφου Δ. Αγιάς, έπειτα από καταγγελία εντόπισαν και ανέστειλαν παράνομη θήρα αγριόχοιρου.

  Στις 6 Αυγούστου  και ώρα 1:15 νυχτερινή οι Θηροφύλακες Τσιολέκης Η. και Λιούμπης Α., έπειτα από πληροφορίες ανέστηλαν. παράνομη θήρα (εκτός κυνηγετικής περιόδου) στην περιοχή της Τερψιθέας Δ. Λάρισας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου, τον οποίο και προσπάθησαν να ελέγξουν επέδειξε απείθεια βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή αυτών.

  Στις 9 Ιουλίου και ώρα 1:00 νυχτερινή, στην περιοχή Παναγία του Δ. Τρικάλων, οι Ο.Θ. Ρουσιαμάνης Β. και Βερεντζιώτης Α. σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου και τη χρήση προβολέων για την ανέρευση θηραμάτων στις παρακείμενες καλλιέργειες της περιοχής.

  Όλες οι περιπτώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπες με τη δικαιοσύνη . O Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος δήλωσε : ‘ H O.Θ. θα εντείνει την δράση της ενάντια στις παραβατικές συμπεριφορές αλλά σαν κυνηγός ξέρω ότι το φαινόμενο θα παταχθεί και με την αμέριστη συμπαράσταση των κυνηγών. Ο επαγγελματισμός και η απόδοση των σωμάτων της Ο.Θ είναι πια αδιαμφισβήτητα αλλά μόνο με την συμπαράσταση και την ευσυνειδησία των φίλων κυνηγών θα επιτευχθούν οι στόχοι μας στο σύνολο τους.’

   

 • ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ΄Κ.Ο.Θ.  και τα Διοικητικά Συμβούλια των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους  και τη βαθιά τους θλίψη για τον του ξαφνικό χαμό του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Κώστα Μαρκόπουλου.

  Ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ένας άριστος συνεργάτης και φίλος. Επρόκειτο για έναν χαρισματικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά τόσο στα  κυνηγετικά δρώμενα  όσο και στον συνάνθρωπο.

  Από τα βάθη της καρδιάς μας συλλυπούμεθα την οικογένειά του.