• ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

  H Γ.Σ. της 29ης ΜΑΙΟΥ 2016 λαμβάνοντας υπόψη:

   

  1. Την άρνηση και την υπεκφυγή του Υπουργείου να συναντήσει τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των κυνηγών που είναι η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα που υποβλήθηκαν από την Κ.Σ.Ε.
  2. Τη διεξαγωγή, με πρωτοβουλία του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Τσιρώνη, ενός απαράδεκτου και προσχηματικού Διαλόγου για το κυνήγι στην Ελλάδα.
  3. Το γεγονός ότι απαξιώνεται συστηματικά το τεράστιο έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
  4. Το γεγονός ότι οι διάφορες αντικυνηγετικές Μ.Κ.Ο., που χρηματοδοτούνται γενναία από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια, έχουν αναγορευτεί ως οι μοναδικοί συνομιλητές (ή νομοθέτες;) του Υπουργείου
  5. Ότι δρομολογούνται από πλευρά του ΥΠΕΝ μεγάλοι περιορισμοί κυνηγιού σε έκταση και σε χρόνο και ριζική αλλαγή του ισχύοντος νομικού και οικονομικού καθεστώτος, που εξασφαλίζει την αειφόρο θήρα στη χώρα μας!
  6. Τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε σαν χώρα και το επιπλέον πλήγμα που οι προαποφασισμένοι καταστροφικοί περιορισμοί για τη θήρα θα επιφέρουν, όχι μόνο στους κυνηγούς αλλά και στην πραγματική οικονομία.
  7. Το γεγονός ότι οι προσχεδιασμένοι περιορισμοί έχουν δρομολογηθεί ερήμην των χρηστών της τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  8. Το γεγονός ότι παρατηρείται μια μεθοδευμένη προσπάθεια να τεθεί η δραστηριότητά μας στο συναισθηματικό και ψυχολογικό τομέα, εκεί που το κυνήγι είναι προσωπική υπόθεση και προσωπική επιλογή.
  9. Το γεγονός ότι αγνοείται συστηματικά από το ΥΠΕΝ και τις Υπηρεσίες του η συμβολή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στη διατήρηση και βελτίωση το περιβάλλοντος.

   

  Αποφασίζει τα εξής:

   

  Η Γενική Συνέλευση στηρίζει απόλυτα τη στάση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  να αποχωρήσει από τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι. Θεωρεί απαραίτητη την μαχητική προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των κυνηγών της χώρας και καλεί την Κυνηγετική Συνομοσπονδίας Ελλάδος να προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, δράσεις και κινητοποιήσεις, που θα προασπίσουν, θα θωρακίσουν και θα διατηρήσουν αναλλοίωτη την κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα μας, η οποία αποδεδειγμένα διεξάγεται στα πλαίσια της αειφορίας των καρπώσεων.  

   

   

   

   

 • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ ΚΟΘ

  Στις  29 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Η προσέλευση των  εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ήταν μεγάλη και στη συνάντηση επικράτησε κλίμα ενότητας καθώς και ανησυχίας για τα τρέχοντα κυνηγετικά θέματα.

  Τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα Πεπραγμένα    της Ομοσπονδίας για το έτος 2015 ( το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών αφορά στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται), η Τροποποίηση Προϋπολογισμού 2015 , η έγκριση του Απολογισμού 2015- Προϋπολογισμού 2016 , η Ασφάλιση των κυνηγών για την περίοδο 2016-2017 , Η πρόσθετη Εισφορά, η Ανανέωση εντολής πρόσληψης θηροφυλάκων και υπαλλήλων καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα. Να σημειωθεί ότι τα θέματα τα οποία ήρθαν προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση ψηφιστήκαν ομόφωνα .

  Στο σημείο  που αφορούσε τις εξελίξεις στο κυνήγι έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό τόσο για τον αγώνα των κυνηγετικών οργανώσεων που προηγήθηκε της έκδοσης της περσινής Ρυθμιστικής , όσο και για τον Εθνικό Διάλογο που οργανώθηκε φέτος από το αρμόδιο Υπουργείο. Καθώς ο Διάλογος αυτός έχει ήδη χαρακτηριστεί προσχηματικός και το κλίμα των συναντήσεων ( το οποίο γίνεται αντιληπτό από την απουσία σοβαρών φορέων που σχετίζονται με το Περιβάλλον και την προχειρότητα της οργάνωσης) τάσσεται ανοιχτά και χωρίς σοβαρή επιχειρηματολογία ενάντια στη δομή της κυνηγετικής δραστηριότητας, ήρθε στην Γενική Συνέλευση ψήφισμα το οποίο συνυπογράφηκε ομόφωνα από όλο το Σώμα και στηρίζει απόλυτα τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας τόσο για την αποχώρηση από τον Εθνικό Διάλογο όσο και για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν από δω και πέρα.

  Μείζονος σημασίας τόνισε τέλος ο κ. Μπαλατσός είναι όλοι οι κυνηγοί να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για ότι έχει διαδραματιστεί μέχρι σήμερα καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ενότητα     που κρίνεται απαραίτητη .Και  οι 200,000 κυνηγοί πρέπει να ξέρουν τι πραγματικά αφορά  αυτός ο διάλογος και να είναι σε ετοιμότητα για την όποια κινητοποίηση οργανωθεί  για την προάσπιση της κυνηγητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.