• ΔΡΑΣΗ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 2015

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας με αφορμή την έντονη δράση και τις μεγάλες επιτυχίες κατά της λαθροθηρίας της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής στην περιοχή της Θεσσαλίας κατά τo  έτος 2015, νιώθει την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να κάνει ευρύτερα γνωστό στους κυνηγούς αλλά κυρίως στους πολίτες το έργο της θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί πληρώνουν για την λειτουργία της.

  Για το έτος 2015 η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή  έλεγξε καθ ‘όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου σε όλη την Θεσσαλία 13.943  άτομα.

  Υποβλήθηκαν 23 μηνύσεις σε 27 άτομα για 49 παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αφού συνεχάρηκαν τους 20 Θηροφύλακες , οι οποίοι επανδρώνουν το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Θεσσαλίας για το ουσιαστικό και αποτελεσματικό έργο που παράγουν για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων που επηρεάζουν την άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον , έθεσαν τις βάσεις και τους στόχους για τη νέα κυνηγετική περίοδο .

   

 • ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2016

  20160202_161420 20160202_164556

  Με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων χρόνων έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2016  η ετήσια συγκέντρωση για την κοπή της πίτας  της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε την τιμή να υποδεχτεί σχεδόν όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Θεσσαλίας καθώς και εκπροσώπους των Δασικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , η οποία ανέκαθεν στηρίζει την κυνηγετική δραστηριότητα αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του έργου των κυνηγετικών οργανώσεων ως προς την ίδια  την δραστηριότητα  αλλά και το περιβάλλον.

  Το στίγμα της περιόδου που διανύουμε έδωσε ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας  κ. Μπαλατσός στην ομιλία του . Ανέφερε το εξαιρετικό έργο της Ομοσπονδιακής  θηροφυλακής  για το 2015 ( το οποίο θα παρουσιαστεί απ’ την Ομοσπονδία σε ξεχωριστό δημοσίευμα )    καθώς και όλες τις προσπάθειες  που συνεχίζουν να γίνονται για την διαφύλαξη του πλαισίου λειτουργίας  της κυνηγετικής δραστηριότητας με στόχο πάντα το όφελος των κυνηγών και του περιβάλλοντος.

  Κλείνοντας , η Ζ΄ΚΟΘ  ευχαριστεί πραγματικά όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων , τους εξωτερικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας , τις Δασικές Αρχές και όλους τους εκπροσώπους της Πολιτείας που μπόρεσαν να παρευρεθούν  στην εκδήλωση  αλλά και εκείνους που παρ’ όλο που δεν παρέστησαν , βρίσκονται δίπλα στην Ομοσπονδία στηρίζοντας στην ουσία τους 15,000 κυνηγούς-πολίτες της Θεσσαλίας.