• ΦΡΑΓΜΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

   

  029   030

   

  Kλιμάκιο της Ζ΄ΚΟΘ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό Ευάγγελο επισκέφθηκε τον Δήμο Ελασσόνας και συνοδεία του Προέδρου του ΚΣ Ελασσόνας κ.Πακάκη μετέβησαν στη θέση «ΣΚΟΜΠΑ» όπου και έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο έργο του Συλλόγου , ένα φράγμα ‘ανάσα’ όπως η ίδια η τοπική κοινωνία το χαρακτήρισε.

  Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο το οποίο ήρθε εις πέρας με λιγοστά χρήματα , αφού όπως ο κ. Πακάκης εξήγησε , γύρω απ΄την πρωτοβουλία του Συλλόγου συσπειρώθηκε η τοπική κοινωνία της Ελασσόνας , προσφέροντας ανιδιοτελής εργασία με τον τρόπο που ο καθένας μπορούσε.

  Ο ΚΣ Ελασσόνας εκτός των άλλων φιλοθηραματικών δραστηριοτήτων  του (σπορές, απελευθερώσεις θηραμάτων κα)  αριθμεί την κατασκευή 14 φραγμάτων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες έχουν μια κοινή συνισταμένη, η οποία δεν είναι άλλη απ΄την προστασία του περιβάλλοντος .Πάραυτα αυτό το συγκεκριμένο έργο έχει  οικονομικές και κοινωνικές ωφέλειες. Το νερό που θα υπάρχει πια στην περιοχή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της κτηνοτροφικής και γεωργικής παραγωγής .

  Ο κ. Μπαλατσός τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον ΚΣ Ελασσόνας  όπως και σε κάθε Σύλλογο της Περιφερείας Θεσσαλίας , στηρίζοντας τους με όποιο μέσο διαθέτει καθώς το έργο τους είναι πολύ σημαντικό.

  Το σύνολο των κυνηγών ( και δεν θα αναφερθούμε μόνο στη Θεσσαλία, δεν υπάρχει γεωγραφικός διαχωρισμός σε αυτό) είναι άνθρωποι με γνώση των αναγκών του περιβάλλοντος , με συνήθειες και συνείδηση οικολογική .

  Είναι οργανωμένο σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες , γιατί μόνο μέσα απ’την οργάνωση και τον συντονισμό  προκύπτει η διαφύλαξη , η προάσπιση και η σωστή συνύπαρξη. Οι Ομοσπονδίες και το ανώτερο όργανο η Συνομοσπονδία  είναι επανδρωμένες  με επιστημονικό προσωπικό και αντιμετωπίζουν τις ανάγκες του περιβάλλοντος με σταθερές δράσεις και πράξεις.

  Εν κατακλείδι, το οργανωμένο κυνηγετικό  σύνολο της Ελλάδας , αναπόσπαστο κομμάτι του ανάλογου ευρωπαϊκού και διεθνούς ,δρα  τις τελευταίες δεκαετίες όχι μόνο βοηθώντας  τους κυνηγούς –μέλη αλλά ανεξαρτήτως τον συνάνθρωπο , την κοινωνία , το περιβάλλον , και θα συνεχίσει να το κάνει επιθυμώντας μια αμφίδρομη , αρμονική σχέση με την πολιτεία.