• ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ

    Στις 14 Σεπτεμβρίου 2014,ωρα 21.45 περίπου και στην περιοχή Συκαμινέας  Ελασσόνας , οι θηροφύλακες της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Θεσσαλίας & Ν.Σποράδων  κ. Φιλιππίδης Φίλιππος και κ. Νάκας Δημήτριος κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν την άσκηση παράνομης θήρας   με μηχανοκίνητο μέσο ,από δυο άτομα  τα οποία έφεραν μαζί τους , εκτός θήκης, παραποιημένη κυνηγετική καραμπίνα (δέχεται πάνω από τρία φυσίγγια).Να σημειωθεί ότι οι λαθροθήρες έδειξαν απείθεια.

    Οι θηροφύλακες μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου προχώρησαν σε μήνυση που περιελάμβανε όλες τις ανωτέρω παραβάσεις .Στη συνέχεια ο ένας εκ των δύο λαθροθηρών συνελήφθηκε από αστυνομικούς που είχαν ήδη   ειδοποιηθεί από τη θηροφυλακή και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Ορίστηκε δικάσιμος στις 17/9, της οποίας η απόφαση ήταν 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή , δήμευση του αυτοκινήτου και του όπλου και 1500.00 ευρώ πρόστιμο.

    ‘Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή συνεχίζει να είναι παρούσα και να εκτελεί το έργο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι’αυτό και θα συνεχίσει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας’ δήλωσε ο Πρόεδρος της Ζ΄ΚΟΘ κ. Μπαλατσός Ευάγγελος   και προχώρησε σε συγχαρητήρια αναφορά προς τους δύο θηροφύλακες.

    2014-09-16 10.33.59