• ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ζ΄ Κ.Ο.Θ. ΓΙΑ ΤΗ Ρ.Δ.Θ. 2017-2018

  O πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας κ. Μπαλατσός Ευάγγελος   με την ευκαιρία της υπογραφής της Ρυθμιστικής Απόφασης 2017-2018, η οποία διασφαλίζει μαζί με το τεράστιο  φιλοπεριβαλλοντικό έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το ορθολογικό κυνήγι στη χώρα μας,  ευχαριστούν θερμά τον Υπουργού Περιβάλλοντος και είναι στη διάθεσή του για εποικοδομητικό διάλογο και στενότερη συνεργασία για την ρύθμιση καίριων θεμάτων  με μοναδικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του ρυθμιστικού πλούτου της χώρας.

   

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας εύχονται μία καλή κυνηγετική χρονιά στους κυνηγούς της Θεσσαλίας με σεβασμού στους νόμους περί θήρας ,μα πάνω από όλα στον συνάνθρωπο.

  Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στους Κυνηγετικούς τους Συλλόγους, στην Κυνηγετική Ομοσπονδία και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία , αλλά και στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ενισχύοντας το έργο της και την αποτελεσματικότητά της.

 • ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΕΣ

  Στις  14  Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας. Η προσέλευση των  εκπροσώπων των κυνηγετικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ήταν μεγάλη και στη συνάντηση επικράτησε κλίμα ενότητας καθώς και ανησυχίας για τα τρέχοντα κυνηγετικά θέματα.

  Τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα Πεπραγμένα    της Ομοσπονδίας για το έτος 2016 ( το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών αφορά στα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούνται),  η έγκριση του Απολογισμού 2016- Προϋπολογισμού 2017 , η Ασφάλιση των κυνηγών για την περίοδο 2017-2018 , η πρόσθετη Εισφορά, η Ανανέωση εντολής πρόσληψης θηροφυλάκων και υπαλλήλων καθώς και η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα.

  Στο σημείο  που αφορούσε τις εξελίξεις στο κυνήγι έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μπαλατσό τόσο για τον αγώνα των κυνηγετικών οργανώσεων που προηγήθηκε της έκδοσης της περσινής Ρυθμιστικής, ευχαριστώντας σε αυτό το σημείο τους Κυνηγετικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας και τους συναδέλφους κυνηγούς, όσο και στις θετικές εντυπώσεις  και στο θετικό κλίμα που έχει αποκομίσει ο ίδιος κατόπιν συναντήσεων  που πραγματοποίησε  με το νυν Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο, χαρακτηριστικά είπε «με το κ. Φάμελο μπορούμε να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε τα κακώς κείμενα  του παρελθόντος».

  Το μέλλον του κυνηγίου δεν είναι πλέον αβέβαιο καθώς ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κ. Παπαδόδημας με τις ενέργειές του  και το επιστημονικό προσωπικό προετοιμάζονται , υλοποιώντας τις απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα για την έκδοση της νέας ρυθμιστικής διάταξης θήρας.

  Μείζονος σημασίας τόνισε τέλος ο κ. Μπαλατσός είναι όλοι οι κυνηγοί να είναι πολύ καλά ενημερωμένοι για ότι έχει διαδραματιστεί μέχρι σήμερα καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί η ενότητα  που κρίνεται απαραίτητη .

  Με το πέρας της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες στις οποίες συμμετείχαν και οι  23 Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Ζ΄Κ.Ο.Θ. με 22 ψηφοδέλτια έγκυρα και ένα άκυρο.

  Στις αρχαιρεσίες που ακλούθησαν εκλέχθηκαν με σειρά προτιμήσεως οι κάτωθι υποψήφιοι:

  • ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                  22 ψήφοι
  • ΣΥΡΤΑΔΙΩΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ                    22 ψήφοι
  • ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                 20  ψήφοι
  • ΤΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                         19  ψήφοι
  • ΔΟΒΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ        19 ψήφοι
  • ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ                              18 ψήφοι
  • ΤΙΡΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                18 ψήφοι

  Για τη ελεγκτική επιτροπή:

  • Λαμπρογιώργος Δημήτριος          19 ψήφοι
  • Βελάνης Δημήτριος                         16 ψήφοι

  Στις 16 Μαίου 2017 συνήλθσν τα μέλη του νέο εκλεγέντος Δ.Σ. και έγινε η κατανομή αξιωμάτων.:

  • ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  • ΑΝΤΙΠΡΌΕΔΡΟΣ           ΤΟΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  • ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  • ΤΑΜΙΑΣ                          ΔΟΒΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ
  • ΜΕΛΗ Δ.Σ.                      ΣΥΡΤΑΔΙΩΤΗΣ ΣΕΡΓΙΟΣ

  ΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

  ΤΙΡΧΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

  Συνεχίζονται οι φιλοπεριβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας καθώς πριν λίγες μέρες στις 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κυνηγετικού περίπτερου , το οποίο κατασκευάστηκε στην περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Φαρκαδόνας.

  Στη γιορτή , η οποία διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Κ.Σ. κ. Παλάτζα Πέτρο και το Δ.Σ. παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι δύο ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της περιοχής καθώς επίσης και ο δήμαρχος κ. Μεριβάκης Αθανάσιος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μακρυνιώτης Γεώργιος, Μπότη-Στεργίου Ελένη και Καραμάνος Ηλίας.

  Ιδιαίτερη ικανοποίηση διακατείχε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και της τοπικής κοινωνίας, καθώς το έργο αυτό αναδεικνύει μια πολύ όμορφη τοποθεσία της περιοχής τους και προσφέρεται για ανάπαυση και διάφορες δραστηριότητες όχι μόνο για τους κυνηγούς αλλά σε όλους τους κατοίκους της περιοχής καθώς επίσης και των επισκεπτών αυτής.

  Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους έχουν προγραμματίσει για το εγγύς μέλλον , μια σειρά δράσεων με φιλοθηραματικό, φιλιπεριβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

 • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017″

  Χιλιάδες επισκέπτες προσέλκυσε το περίπτερο της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων στην έκθεση «Κυνηγεσία 2017», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο (MEC) στην Παιανία Αττικής 7-9 Απριλίου . Με τη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή της Περιφερείας Θεσσαλίας η Ζ΄ Κ.Ο.Θ. ,είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα  να ενημερώσει τους χιλιάδες επισκέπτες , για το έργο και τις δράσεις της σε διάφορα επίπεδα.

  Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ζ΄Κ.Ο.Θ. και της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσό Ευάγγελο και τα μέλη του Δ.Σ., που παρευρέθηκαν σύσσωμα στην έκθεση.

  Παράλληλα ,είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις φιλοπεριβαλλοντικές και φιλοθηραματικές δράσεις της Ομοσπονδίας, τα τουριστικά και περιβαλλοντικά  έργα που υλοποιήθηκαν από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας , τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που παρέχει η Θεσσαλία στους επισκέπτες της , αλλά και να γευτούν ντόπια προϊόντα του τόπου μας.

  Ο πρόεδρος κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη προσέλευση του κόσμου και την άρτια διοργάνωση, ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κων/νο και το Περιφερειακό Συμβούλιο , για τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στην μεγαλύτερη έκθεση της κυνηγετικής οικογένειας.

 • ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΕΔΙΝΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

  Συνεχίζεται ο εμπλουτισμός βιοτόπων με πεδινή πέρδικα από τη Ζ΄΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας  και τον Κ.Σ. Λάρισας με την απελευθέρωση ακόμη 300 ατόμων Πεδινής Πέρδικας.

  Σκοπός της απελευθέρωσης είναι η επανεγκατάσταση του ενδημικού είδους σε βιώσιμους πληθυσμούς , οι οποίοι θα αναπαράγονται αυξάνοντας έτσι τον πληθυσμό τους.

  Κατά την απελευθέρωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός Ευάγγελος και το Δ.Σ., ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Κ.Σ. Λάρισας , ο Δασάρχης Λάρισας κ. Αστέριος Γκάτσικος, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών και οι Ομοσπονδιακοί Φύλακες Θήρας του Ν. Λάρισας.

  Ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λάρισας κ. Μανώλης σε δήλωσή τους  τόνισαν ότι το πρόγραμμα απελευθέρωσης αυτής θα συνεχιστεί εμπλουτίζοντας τους βιοτόπους κάθε χρόνο με άτομα Πεδινής Πέρδικας , έτσι ώστε το είδος να ενδημήσει και πάλι στην περιοχή της Θεσσαλίας.

  Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και ο Κ.Σ. Βόλου , ο οποίος θα επιχειρήσει να την αναπαραγωγή των ατόμων πεδινής πέρδικας στο εκτροφείο που διαθέτει και ο Κ.Σ Πύλης , ο οποίος θα φιλοξενήσει σαράντα άτομα στον πυρήνα προσαρμογής που διαθέτει με σκοπό την αναπαραγωγή. Το εγχείρημα αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τον κ. Μανιό, εξειδικευμένο στην πεδινή πέρδικα και προϊστάμενος στο γραφείο θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων.

  Οι δύο πρόεδροι δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση της πεδινής πέρδικας στη Θεσσαλίας με σωστό προγραμματισμό και επιστημονική κατάρτιση   θα καταστεί γεγονός  απολαμβάνοντας όλοι αυτό το ωραίο θήραμα.

  Τέλος , ο πρόεδρος της Ζ΄ Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός δήλωσε ότι το πρόγραμμα εμπλουτισμού βιοτόπων θα διευρυνθεί και σε  άλλα θηράματα. Ήδη έχει εκπονηθεί και κατατεθεί στη Δασική Υπηρεσία η απαραίτητη μελέτη, βάση της οποίας θα αγοραστούν άτομα λαγού , τα οποία θα φιλοξένηθούν στους χώρους αναπαραγωγής και προσαρμογής  των κυνηγετικών συλλόγων της Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται από την υπουργική απόφαση, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος  και αποτυχημένες απελευθερώσεις.

 • ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ζ΄Κ.Ο.Θ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

   

  Το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 , ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας ,         κ. Μπαλατσός Ευάγγελος παρευρέθηκε στην εκδήλωσε που διοργάνωσε ο Όμιλος κυνηγών Δήμου Θέρμης, η Ομάδα Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών και οι Έλληνες Κυνηγοί «Κυνηγόσκυλα», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θέρμης.

  Στην εκδήλωση ο κ. Μπαλατσός  βραβεύτηκε για την πολυετή προσφορά του στα κυνηγετικά δρώμενα της χώρας.

  Η βράβευση έγινε από τον αναπλ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελο Σωκράτη, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι, ο κυνηγός αποτελεί ένα σημαντικό ρυθμιστή της σωστής λειτουργίας του οικοσυστήματος .

  Με το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός δεσμεύτηκε στον κ. Μπαλατσό ότι η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τον πρόεδρο κ. Παπαδόδημα  Νίκο, για να συζητήσουν και να λύσουν προβλήματα του παρελθόντος και να  οργανώσουν τη νέα κυνηγετική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντος ως γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και τους πληθυσμούς που διαβιούν μέσα σε αυτό.

 • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

  Σας ενημερώνουμε ότι , με εσωτερική πληροφόρηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είχε ο Πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ Μπαλατσός Ευάγγελος, μόλις υπογράφτηκε η νέα υπουργική απόφαση , η οποία επιτρέπει τη θήρα του αγριόχοιρου έως  την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

 • ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΘΗΡΑΣ ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΥ

  Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν ενεργειών και συζητήσεων των Κυνηγετικών Οργανώσεων και κυρίως της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και του προέδρου κ. Παπαδόδημα Νίκου με τον Αναπ. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Φάμελλο , αναμένουμε την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης  με την οποία παρατείνεται η θήρα του αγριόχοιρου έως την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου .

  Θα ακολουθήσει εκτενή ενημέρωση με την υπογραφή της  Υπουργικής Απόφασης .

 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΩΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ.Ε

  Μετά την Απόφαση του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με την οποία απαγορεύτηκε και την 18η Ιανουαρίου 2017, η θήρα σε όλη την Ελλάδα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ.

  Όπως είναι άλλωστε γνωστό, αποτελεί πάγια θέση, όλων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η απαρέγκλιτη και πιστή εφαρμογή όλων των απαγορεύσεων θήρας που έχουν θεσπιστεί ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι με ορισμένες από αυτές.

  Γνωρίζουμε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας , έχετε προβεί σε μια σειρά από πολύ σημαντικά μέτρα και ενέργειες που αποσκοπούν στην προστασία των θηραματικών και μη ειδών. Ενέργειες και δράσεις που οι Κυνηγετικές μας Οργανώσεις πραγματοποιούν κάθε χρόνο, επί σειρά ετών, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (π.χ. ρίψη τροφής,μεγαλύτερη δραστηριοποίηση της θηροφυλακής μας, οδηγίες προς τους κυνηγούς κ.λπ.)

  Σήμερα, αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας η  ακόμα μεγαλύτερη δραστηριοποίηση των ενεργειών αυτών, χρειάζεται η πλήρης και συνεχής κινητοποίηση της θηροφυλακής  μας, με στόχο πάντοτε την προστασία του θηραματικού πλούτου, με αυστηρότητα και συνέπεια , ώστε να αποφευχθούν παραβάσεις και έτσι να λειτουργήσει κυρίως ο κανόνας των πιθανών παραβάσεων.

  Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα συνεχίσετε την επιτυχή προσπάθεια σας με τους καλύτερους δυνατούς όρους, με σκοπό πάντοτε την αειφορία της θήρας.

 • ΡΙΨΗ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΗΝΟΠΑΝΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ

  Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. στην προσπάθειά της να κρατήσει ζωντανή την πτηνοπανίδα που διαβιεί στη λίμνη της Κάρλας, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινόμενων που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε στη ρίψη τροφής.

  Η εκτεταμένη χιονοκάλυψη και οι ασυνήθιστες αρνητικές θερμοκρασίες δημιουργούν δυσμενής συνθήκες επιβίωσης για την πτηνοπανίδα της περιοχής.

  Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ.  κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, μέλη του Δ.Σ. της Ζ΄Κ.Ο.Θ., Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες καθώς και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Λάρισας, Βελεστίνου, Αγιάς, Ν. Ιωνίας και Βόλου, πραγματοποίησαν ρίψη δύο τόνων καλαμποκιού στην περιοχή της λίμνης Κάρλας.

  Η ενέργεια αυτή θα συντελέσει στην επιβίωση και τη διατήρηση μεγάλου ποσοστού πτηνοπανίδας στην περιοχή.

  Η Ζ΄Κ.Ο.Θ. και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι θα συνεχίσουν αυτή την προσπάθεια προστασίας της πτηνοπανίδας για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστούν οι δυσμενής καιρικές συνθήκες.